понеделник, 19 май 2008 г.

Избор на материали за изработване на детски мебели

детски мебели Да подготвим детската стая за новата учебна година. При обзавеждане на детската стая се допуска всякаква еклектика(смесване на стилове), а модата е доста по-консервативна и по-бавно променяща се, от колкото във всички други области.

Избор на материали за изработване на детски мебелиМатериалите трябва да са екологично чисти и пригодни за хигиенична обработка. Можем да изберем между масивно дърво, ПДЧ или МДФ.

ПДЧ-то е евтин материал. Недостатъците му са голямо тегло и повишено съдържание на смоли. Мебелите от ПДЧ са тежки, което затруднява почистването! Що се отнася до вторият фактор, трябва да знаете че ръбовете на всеки детайл от ПДЧ - трябва да са покрити с кант.

МДФ-то позволява изработването на предмети с ярки "витаминни" цветове, които доста се харесват на децата.Изделията от масивно дърво са идеални от екологична гледна точка. Цената зависи, както от суровината и нейната обработка, така и от вложеният ръчен труд. Доста евтини и симпатични са мебелите от чам. Мекостта и спецификата на тази дървесина, считана преди за недостатък, сега се явява предимство, във връзка с модата на предметите са следи от живота.

Чамовите мебели покрити с прозрачен лак на водна основа са прекрасно поле за съвместно творчество с децата с помощта на аерозолен емайл за декорации, повърхността може да се оцвети или нарисува в какъвто и да е цвят, а при несполука да се повтори.

Използването на стъкло в детските мебели не се препоръчва от съображение за безопастност.Все по-често се срещат мобилни мебели на колелца или ролки със спирачка. Те са много удобни, ако разбира се, децата не злоупотребяват с тяхната мобилност, рискувайки здравето си, колелцата не увреждат подовото покритие.

Няма коментари: