понеделник, 19 май 2008 г.

10 Правила при обзавеждане на детската стая

обзавеждане на детска стая При оформянето на интериора на детската стая се налага на взимаме решение за друг човек, пак макар и малък. Така че е почти невъзможно да избегнете грешките. Но за да избегнете най-явните, прочетете някой препоръки и грешки които правят възрастните.

1. Безопасност. Никакви остри и стърчащи детайли, в които детето може да се удари или набоде. Мебелите трябва да бъдат екологични, най добре дървени.

2. Спокойни тонове. В къщи детето почива от активния живот в детската градина или училище, затова стаята му трябва да има такава атмосфера, че тя да го успокой и да овладее неговата нестихваща енергия. Психолозите съветват да се използват топли и светли цветове в нюанси на жълтото, розовото и бледо синьо. Ярките, червени и виолетови отенъци най добре да се избягват.

3 . Достъпност. Ако искате вашето дете да беде самостоятелно. Тогава се постарайте така да поставите предметите в неговата стая, че то да има достъп до всичко.

4. Детските рисунки закачете във вашата спалня. Детските рисунки по стените в детската стая радват много родителите, но не и децата. Те имат нужда да се учат от нещо и да виждат нещо ново. И въбще ограничаването на изображенията, които виждат децата всеки ден не спомагат за тяхното развитие.

5. Купуване на голямо количество вещи и играчки. Когато изобилието достигне критичната си точка, то се трeвръща в хаос. Живеейки в атмосфера на хаос, детето може да се чувства зле и даже да развие невроза.

6. Ревностно пазене на вещите. След като сте се постарали да обзаведете детската стая и да създадете поdходяща атмосфера, пригответе се да понесете факта, че видът на мебелите скоро няма да е същият. Децата обичат да игrаят и техните реакции са спонтанни. Те трябва да се чувстват, като в своя стая, а не като в музей и да се боят за всяка вещ.

7. Не поставяйте странни предмети в детската стая. Често заради икономия на място възрастните оставят на склад в детската стая - дъски за гладене, шевни машини и даже хладилници. По този начин детската стая става като склад. На нито едно дете това не би му харесало.

8. Не отделяйте за детето най-малката стая. Ако условията на живот ви го позволяват, най добре пратете детето в по-голяма стая. Това ще ви избави от много проблеми в бъдеще. Защото детската стая за детето е място за игра, за учене, за почивка, за гости и т.н.

9. Опит в стаята да детето да сбъднат всичките свой несбъднати мечти. Какъвто и да е вашия детски опит недейте да го натрапвате на детето. Всяко дете има свои собствени желания. И вие трябва да се съобразявате с тях.

10. Сляпо следване на статии и книги. Детето не е експериментален проект върху, които може да използвате готови формули и шаблони. То е личност с индивидуални черти и емоции. И затова за да създадете идеяния детски интериор е полезно да изучавате своето дете.

Няма коментари: